حجت‎الاسلام‎والمسلمین محمدرضا خوشخو

سخنرانی‎ها، مقالات، مصاحبه‎ها و تالیفات

حجت‎الاسلام‎والمسلمین محمدرضا خوشخو

سخنرانی‎ها، مقالات، مصاحبه‎ها و تالیفات

طبقه بندی موضوعی

۵ مطلب در آذر ۱۳۹۴ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

حسین قربانی –طلوع خورشید نهم ربیع الاول نوید بخش روزی است که آخرین وصی خدا به امامت منصوب شد.
نهم ربیع الاول نه تنها نخستین روز امامت امام عصر(عج) بلکه آغاز دوره ای حیاتی ومهم در تاریخ شیعه است. پیامبر اسلام(ص) به امام حسن(ع) و امام حسین (ع) فرموده اند: «گوارا باد برشما برکت روز نهم ربیع الاول. خداوند به من وحی کرد همانا این روز برای تو،اهل بیت و شیعیانت و هر که از ایشان پیروی کند، عید است و در این روز هزاران نفر از محبان ودوستان شما ازآتش رها می شوند.»
مدیر بنیاد مهدویت خراسان جنوبی با بیان این مطلب می گوید: در روایات از نهم ربیع الاول به عنوان روز عافیت، برکت، تخفیف گناهان، روز توبه و غدیر ثانی نیز یاد شده و باید این روز را قدر بدانیم تا از برکات آن بهره مند شویم.
حجت الاسلام «خوشخو» می افزاید: آخرین حجت خدا روی زمین در حالی چشم به جهان گشود که امام حسن عسکری(ع) در شرایط بسیار سختی به سر می بردند و از طرف حکومت وقت تحت نظر بودند.
از آن جا که ولادت آن حضرت به شکل پنهانی بود، بیم آن وجود داشت که شیعیان در شناخت امام عصر(عج) دچار گمراهی و اشتباه شوند بنابراین امام حسن عسکری(ع) فرزند خود را به گروهی از بزرگان شیعه و افراد مورد اعتماد معرفی کردند. به گفته وی، برای این که خواص شیعیان با آن حضرت آشنا شوند، در بسیاری از موارد وقتی سوالی از امام حسن عسکری(ع) می شد، از فرزند خود امام زمان(عج) می خواستند تا جواب آن را بدهند. «احمد بن اسحاق» نقل می کند «روزی نزد امام حسن عسکری رفتم و پرسیدم ای فرزند رسول خدا امام و جانشین پس از شما کیست؟ پس از آن ایشان به درون خانه رفتند و برگشتند در حالی که پسری سه ساله که صورتش مانند ماه تمام می درخشید بردوش خویش داشتند وفرمودند«ای احمد بن اسحاق اگر نزد خدای تعالی و حجت های او گرامی نبودی، پسرم را به تو نشان نمی دادم. همانا او هم نام و هم کنیه رسول خدا(ص) و کسی است که زمین را از عدل و داد پر می کند.» گفتم: سرور من آیا نشانه ای است که قلبم به آن آرام گیرد؟در این هنگام کودک لب به سخن گشود وبه زبان عربی روان گفت: «من بقیه ا... در زمین هستم که ازدشمنان خدا انتقام خواهم گرفت. ای احمدبن اسحاق پس از این که با چشم خود می بینی درپی نشانه مباش.»
امامت در کودکی
حجت الاسلام «محمد خوشخو» در ادامه با اشاره به شبهاتی که در زمینه امامت حضرت مهدی(عج) در کودکی مطرح شده است، می افزاید: امامت یعنی نایب شدن پیامبر(ص) از جانب خداوند متعال و در نزد خداوند انسان کوچک و بزرگ در این مورد یکسان است. این امر در گذشته نیز سابقه داشته و امام جواد(ع) در کودکی به امامت رسیده اند.
خداوند در کودکی به حضرت یحیی(ع) وحی فرستاد و حضرت عیسی(ع) نیز در گهواره با مردم به امر خداوند سخن گفت بنابراین هیچ مانعی وجود ندارد که امام زمان(عج) در کودکی به امامت رسیده اند.
طولانی بودن عمر
به گفته وی، درباره شبهه طولانی بودن عمرایشان ، می توان به طولانی بودن عمر حضرت عیسی(ع) استناد کرد. همچنین حضرت نوح(ع) بیش از 2هزار و500سال وحضرت آدم 900سال عمر داشته اند.
بنابراین با توجه به وجود نمونه های بسیاری درتاریخ در این زمینه (می توان آن ها را در کتاب های مربوط به معبرین یافت) هیچ شکلی باقی نمی ماند.
غیبت امام زمان(عج)
 وی فشار و شرایط بسیار سخت پس از شهادت امام حسن عسکری(ع) را علت ضرورت غیبت امام عصر(عج) اعلام می کند و می گوید: همه ما به نوعی خود را منتظر می دانیم و منتظر حضور در رکاب آن حضرت هستیم اما از حرف تا عمل فاصله بسیاری است. در روایات به مسئله انتظار بسیار اشاره شده همان طور که پیامبر(ص) فرموده اند: «بهترین عبادت انتظار فرج است». وی می گوید: اگر ما به اندازه ای که برای یک فرد عادی در سفر است و انتظار می کشیم و اضطراب ونگرانی تحمل می کنیم آمادگی لازم برای ظهور امام زمان(عج) رادر خود به وجود آوریم، زمینه مناسب برای ظهور آن حضرت در جامعه فراهم می شود بنابراین همه باید بکوشیم تا با اعمال و رفتار خود زمینه ساز ظهور امام عصر(عج) باشیم.
لینک
لینک پی‎دی‎اف
  • محمدرضا خوشخو
  • ۰
  • ۰

گروه اندیشه: مدیر بنیاد مهدویت خراسان جنوبی گفت: روایات شیعه از نهم ربیع الاول به عنوان عید غدیردوم نام برده است که مهم‌ترین دلیل آن بی‌شک آغاز امامت حضرت مهدی (عج) می‌باشد.


%d8%b1%d9%88%d8%a7%db%8c%d8%a7%d8%aa-%d8%b4%db%8c%d8%b9%d9%87-%d8%a7%d8%b2-%d9%86%d9%87%d9%85-%d8%b1%d8%a8%db%8c%d8%b9-%d8%a7%d9%84%d8%a7%d9%88%d9%84-%d8%a8%d9%87-%d8%b9%d9%86%d9%88%d8%a7%d9%86-%d8%b9%db%8c%d8%af-%d8%ba%d8%af%db%8c%d8%b1%d8%af%d9%88%d9%85-%d9%86%d8%a7%d9%85-%d8%a8%d8%b1%d8%af%d9%87-%d8%a7%d8%b3%d8%aa

حجت‌الاسلام محمدرضا خوشخو، مدیر بنیاد مهدویت خراسان جنوبی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) از خراسان جنوبی گفت: در کتاب شریف بحارالانوار و برخی دیگر از کتب شیعه نقل شده است که امام علی (ع) به شخصی به نام حذیفه گفتند نهم ربیع الاول ۷۲ نام دارد.

وی اظهار کرد: امام علی (ع) نام‌هایی چون عید فطر و عید غدیر ثانی، روز فتح، روز تخفیف گناهان شیعه، روز ظهور قدرت خداوند، روز وفای به عهد، روز زیارت مؤمنان و.... برای نهم ربیع الاول ذکر شده است که نشان دهنده اهمیت این روز است.

مهم‌ترین دلیل ارزش این روز آغاز امامت حضرت مهدی (عج) است

مدیر بنیاد مهدویت خراسان جنوبی بیان کرد: از بکار بردن واژه‌هایی چون غدیر ثانی درباره این روز در روایت امام علی (ع) درمی یابیم که اهمیت این روز بی‌شک باید درباره بحث امامت باشد و مهم‌ترین دلیل ارزش این روز آغاز امامت حضرت مهدی (عج) است.

خوشخو ادامه داد: شاید برای برخی از افراد این سؤال پیش آید که در ایام غیبت امام عصر (عج) چگونه می‌توان با حضرت انس داشت و ارتباط معنوی با ایشان بر قرار کرد؟ برای پاسخ به این سؤال بهتر است در وهله اول به عمکرد کسانی بنگریم که ارتباط عمیقی با حضرت داشته‌اند.

وی گفت: بی‌شک آنچه ما را به امام زمان (عج) نزدیک می‌کند دوری از گناهان و انجام واجبات است چرا که همانطور که بزرگان ما گفته‌اند زشتی‌های رفتاری ما است که بین ما و حضرت مانع و حجاب می‌شود که باید به این نکته توجه داشت.

مدیر بنیاد مهدویت خراسان جنوبی اظهار کرد: در زندگانی حضرت مهدی (ع) اتفاقات متعددی قابل تأمل است که یک مصداق آن چگونگی ازدواج مادر امام زمان (عج) با امام حسن عسکری (ع) است که در کتب متعددی نقل شده که در ابتدا قرار بود با شخص دیگری ازدواج کند اما وقایع به گونه‌ای رقم خورد که در جنگی اسیر شد و طی اتفاقاتی در ‌‌نهایت به همسری امام حسن عسکری درآمد.

ماجرای جانشین بر حق امام عسکری (ع)

خوشخو بیان کرد و یا ماجرای جانشینی امام عسکری نیز قابل تأمل است که در این زمینه شخصی به نام ابوالادیان بیان می‌دارد روزی امام من را طلب فرمود و چند نامه‌ای نوشت به مدائن تا آن‌ها را برسانم. سپس امام فرمود: پس از ۱۵ روز باز داخل سامره خواهی شد و صدای گریه و شیون از خانه من خواهی شنید و در آن موقع مشغول غسل دادن من خواهند بود.

وی ادامه داد: ابوالادیان به امام عرض می‌کند:‌ ای سید من، هرگاه این واقعه دردناک روی دهد، امامت با کیست؟ فرمود: هر که جواب نامه من را از تو طلب کند. دوباره پرسیدم علامت دیگری به من بفرما، امام فرمود: هرکه بر من نماز گزارد. و در ‌‌نهایت شکوه امام باعث شد که نتوانم چیز دیگری بپرسم. رفتم و نامه‌ها را رساندم و پس از ۱۵ روز برگشتم. وقتی به در خانه امام رسیدم صدای شیون و گریه از خانه امام بلند بود.

مدیر بنیاد مهدویت خراسان جنوبی گفت: ابوالدیان ادامه می‌دهد داخل خانه امام، جعفر کذاب برادر امام حسن عسکری (ع) را دیدم که نشسته، و شیعیان به او تسلیت می‌گویند و به امامت او تهنیت می‌گویند. من از این بابت بسیار تعجب کردم پیش رفتم و تعزیت و تهنیت گفتم. اما او جوابی نداد و هیچ سؤالی نکرد. چون بدن مطهر امام را کفن کرده و آماده نماز گزاردن بود، خادمی آمد و جعفر کذاب را دعوت کرد که بر برادر خود نماز بخواند.

خوشخو یادآور شد: چون جعفر به نماز ایستاد، طفلی گندمگون و پیچیده موی گفت:‌ای عمو برگرد که من به نماز سزاوارترم. رنگ جعفر دگرگون شد. عقب ایستاد. سپس آن طفل پیش آمد و بر پدر نماز گزارد و سپس رو به من آورد و فرمود: جواب نامه‌ها را که با تو است تسلیم کن. من جواب نامه را به آن کودک دادم و فهمیدم این کودک امام بر حق است.

لینک

  • محمدرضا خوشخو
  • ۰
  • ۰

گروه اجتماعی: مدیر بنیاد مهدویت خراسان جنوبی اظهار کرد: فضای جامعه نباید به گونه‌ای باشد که افراد از مرگ غافل شوند بلکه باید هم مسائل آخرتی و هم دنیایی در آن گوشزد شود.

حجت‌الاسلام محمدرضا خوشخو، مدیر بنیاد مهدویت خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، در خصوص یاد مرگ و تأثیر آن در موفقیت انسان گفت: یاد مرگ بودن موجب می‌شود که انسان تلاش کند که هیچ حقی بر گردن او نباشد.

وی با اشاره به روایتی از معصومین(ع) که فرمودند: «برای امور دنیوی چنان عمل کن که گویا همیشه در دنیا هستی و فرصت استفاده از لذائذ مادی را داری. پس آرام باش و در نیل به مقاصد دنیوی عجله نکن. اما برای امور اخروی که مربوط به زندگی ابدی توست اهل سرعت بلکه سبقت باش و در خیرات به عملی قانع نباش و گمان مبر که همیشه فرصت داری بلکه طوری عمل کن که گویا فردا روز رفتن تو و انتقال به عالم آخرت است. پس از امروزت توشه بردار» افزود: این روایت بیانگر آن است که علاوه بر رسیدن به امورات زندگی دنیوی باید به فکر مرگ و تسویه حساب بود.

مدیر بنیاد مهدویت خراسان جنوبی اظهار کرد: انسان از مرگ بسیار صحبت می‌کند و آن را با چشمانش می‌بیند اما آن را تنها برای همسایه می‌داند در صورتی که باید هر لحظه حسابش را با خود تسویه کند همان‌طور که در روایات آمده است« قبل از اینکه به حسابتان برسند به حساب خود رسیدگی کنید».

خوشخو با بیان اینکه مرگ قطعی است و گریزی از آن وجود ندارد، عنوان کرد: یاد مرگ در زندگی فردی و اجتماعی بسیار مؤثر است کسی که به مرگ بیندیشد اعتقاد به خدا در او بیشتر می‌شود، نظم در کارها افزایش می‌یابد و در ارتباط با دیگران بسیار دقت می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در زمان مرگ انسان تنها چیزی که در قبر با او همراه است عمل می‌باشد، افزود: در حقیقت عمل همان رفتار اجتماعی و کارهایی ا‌ست که در دنیا انجام داده است.

مدیر بنیاد مهدویت خراسان جنوبی یادآور شد: فضای جامعه نباید به گونه‌ای باشد که افراد از مرگ غافل شوند بلکه باید هم مسائل آخرتی و هم دنیایی در آن گوشزد شود.

  • محمدرضا خوشخو
  • ۰
  • ۰

گروه فضای مجازی: مدیر بنیاد مهدویت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه غفلت از ترویج فرهنگ مهدوی از طریق شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه نتایج زیان‌باری را به همراه دارد، گفت: متأسفانه معاندین بیش از ما از این ابزار در جهت رسیدن به اهدافشان استفاده می‌کنند.

حجت‌الاسلام محمدرضا خوشخو، مدیر بنیاد مهدویت خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، گفت: فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه جزئی از زندگی ما شده است.

وی اظهار کرد: از این رو نمی‌توان بی‌توجه به شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی شد، بلکه لازم است مدیریت شده و بر اساس اهداف درست از این ابزار استفاده کنیم و از جمله ترویج فرهنگ مهدویت باید در این راستا مدنظر قرار گیرد.

مدیر بنیاد مهدویت خراسان جنوبی بیان کرد: با اشاره به اینکه غفلت از ترویج فرهنگ مهدوی از طریق شبکه‌های مجازی تلفن همراه نتایج زیان باری را به همراه دارد، گفت: متأسفانه معاندین بیش از ما از این ابزار در جهت رسیدن به اهدافشان استفاده می‌کنند.

خوشخو ادامه داد: بهتر است در جهت ترویج فرهنگ مهدوی گروه‌هایی در شبکه‌های اجتماعی شکل بگیرد اما  فعالیت این گروه‌ها نیازمند یک سری بایدها و نبایدهایی است که باید مدنظر قرار گیرد تا کار فرهنگی ما تأثیرگذار باشد.

وی گفت: این گروه‌ها حتما باید سرگروه و مدیری متخصص در زمینه موضوعات مهدوی داشته باشد تا تشخیص دهد مطلبی که قرار است در این گروه نشر یابد به لحاظ سندی درست است یا نه و مسائلی از این قبیل را مدنظر قرار دهد.

مدیر بنیاد مهدویت اظهار کرد: از طرف دیگر هویت خود مدیر گروه نیز برای اعضاء باید مشخص باشد تا خدای نکرده در قالب فعالیت مهدوی کسانی که توان و علم فعالیت در این زمینه را ندارند در این زمینه حضور نداشته باشند.

خوشخو یادآور شد: از مهمترین مسائلی که در حوزه فعالیت‌های فرهنگی باید مدنظر داشته باشیم پاسخ دادن به شبهات است چرا که شبهات روز به روز افزون‌تر می‌شود و کم‌کاری ما در قبال آن آسیب‌زا خواهد بود.

  • محمدرضا خوشخو
  • ۰
  • ۰

دیدار با رکن آبادی

  • محمدرضا خوشخو