گروه اندیشه: مدیر بنیاد مهدویت خراسان
جنوبی گفت: روایات شیعه از نهم ربیع الاول به عنوان عید غدیردوم نام برده
است که مهمترین دلیل آن بیشک آغاز امامت حضرت مهدی (عج) میباشد.
حجتالاسلام محمدرضا خوشخو، مدیر بنیاد مهدویت خراسان جنوبی در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) از خراسان جنوبی گفت: در کتاب شریف بحارالانوار و برخی دیگر از کتب شیعه نقل شده است که امام علی (ع) به شخصی به نام حذیفه گفتند نهم ربیع الاول ۷۲ نام دارد.
وی اظهار کرد: امام علی (ع) نامهایی چون عید فطر و عید غدیر ثانی، روز فتح، روز تخفیف گناهان شیعه، روز ظهور قدرت خداوند، روز وفای به عهد، روز زیارت مؤمنان و.... برای نهم ربیع الاول ذکر شده است که نشان دهنده اهمیت این روز است.
مهمترین دلیل ارزش این روز آغاز امامت حضرت مهدی (عج) است
مدیر بنیاد مهدویت خراسان جنوبی بیان کرد: از بکار بردن واژههایی چون غدیر ثانی درباره این روز در روایت امام علی (ع) درمی یابیم که اهمیت این روز بیشک باید درباره بحث امامت باشد و مهمترین دلیل ارزش این روز آغاز امامت حضرت مهدی (عج) است.
خوشخو ادامه داد: شاید برای برخی از افراد این سؤال پیش آید که در ایام غیبت امام عصر (عج) چگونه میتوان با حضرت انس داشت و ارتباط معنوی با ایشان بر قرار کرد؟ برای پاسخ به این سؤال بهتر است در وهله اول به عمکرد کسانی بنگریم که ارتباط عمیقی با حضرت داشتهاند.
وی گفت: بیشک آنچه ما را به امام زمان (عج) نزدیک میکند دوری از گناهان و انجام واجبات است چرا که همانطور که بزرگان ما گفتهاند زشتیهای رفتاری ما است که بین ما و حضرت مانع و حجاب میشود که باید به این نکته توجه داشت.
مدیر بنیاد مهدویت خراسان جنوبی اظهار کرد: در زندگانی حضرت مهدی (ع) اتفاقات متعددی قابل تأمل است که یک مصداق آن چگونگی ازدواج مادر امام زمان (عج) با امام حسن عسکری (ع) است که در کتب متعددی نقل شده که در ابتدا قرار بود با شخص دیگری ازدواج کند اما وقایع به گونهای رقم خورد که در جنگی اسیر شد و طی اتفاقاتی در نهایت به همسری امام حسن عسکری درآمد.
ماجرای جانشین بر حق امام عسکری (ع)
خوشخو بیان کرد و یا ماجرای جانشینی امام عسکری نیز قابل تأمل است که در این زمینه شخصی به نام ابوالادیان بیان میدارد روزی امام من را طلب فرمود و چند نامهای نوشت به مدائن تا آنها را برسانم. سپس امام فرمود: پس از ۱۵ روز باز داخل سامره خواهی شد و صدای گریه و شیون از خانه من خواهی شنید و در آن موقع مشغول غسل دادن من خواهند بود.
وی ادامه داد: ابوالادیان به امام عرض میکند: ای سید من، هرگاه این واقعه دردناک روی دهد، امامت با کیست؟ فرمود: هر که جواب نامه من را از تو طلب کند. دوباره پرسیدم علامت دیگری به من بفرما، امام فرمود: هرکه بر من نماز گزارد. و در نهایت شکوه امام باعث شد که نتوانم چیز دیگری بپرسم. رفتم و نامهها را رساندم و پس از ۱۵ روز برگشتم. وقتی به در خانه امام رسیدم صدای شیون و گریه از خانه امام بلند بود.
مدیر بنیاد مهدویت خراسان جنوبی گفت: ابوالدیان ادامه میدهد داخل خانه امام، جعفر کذاب برادر امام حسن عسکری (ع) را دیدم که نشسته، و شیعیان به او تسلیت میگویند و به امامت او تهنیت میگویند. من از این بابت بسیار تعجب کردم پیش رفتم و تعزیت و تهنیت گفتم. اما او جوابی نداد و هیچ سؤالی نکرد. چون بدن مطهر امام را کفن کرده و آماده نماز گزاردن بود، خادمی آمد و جعفر کذاب را دعوت کرد که بر برادر خود نماز بخواند.
خوشخو یادآور شد: چون جعفر به نماز ایستاد، طفلی گندمگون و پیچیده موی گفت:ای عمو برگرد که من به نماز سزاوارترم. رنگ جعفر دگرگون شد. عقب ایستاد. سپس آن طفل پیش آمد و بر پدر نماز گزارد و سپس رو به من آورد و فرمود: جواب نامهها را که با تو است تسلیم کن. من جواب نامه را به آن کودک دادم و فهمیدم این کودک امام بر حق است.
- ۹۴/۰۹/۳۰