گروه معارف: مدیر بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) خراسانجنوبی و معاون بینالملل کنگره بینالمللی نقش شیعه در گسترش و پیدایش علوم اسلامی گفت: در سفر به لبنان و در رایزنی با علماء آن کشور راهکارهای مقابله با تکفیر و افراطیگری در منطقه بررسی شد.
حجت الاسلام دکتر محمدرضا خوشخو، مدیر بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) خراسانجنوبی و معاون بینالملل کنگره بینالمللی نقش شیعه در گسترش و پیدایش علوم اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسانجنوبی گفت: در جهت برگزاری کنگره بینالمللی نقش شیعه در گسترش و پیدایش علوم اسلامی پیشنشستهای متعددی برگزار کردیم.
وی اظهار کرد: پیش نشستها در کشور هند، اندونزی و بنگلادش برگزار شد و در همین راستا نیز اوایل آبان ماه سفری به کشور لبنان داشتیم و با علما و شخصیتهای آن کشور رایزنیهای مختلف و متعددی صورت گرفت.
معاون بینالملل کنگره جهانی مقابله با جریانهای افراطی و تکفیری بیان کرد: در این دیدارها سیاستها و اهداف کنگره مطرح شد و همچنین شخصیتها در جریان فعالیتهای علمی و فرهنگی آیت الله العظمی مکارم شیرازی قرار گرفتند.
رایزنی با علماء لبنان درباره موضوعات فرهنگی
خوشخو بیان کرد: دیدار با شیخ اکرم برکات معاون فرهنگی حزب الله لبنان، دیدار با شیخ احمد قبلان رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان، زیارت مزار شهید سید عباس موسوی در منطقه بعلبک، بازدید از منطقه جنگی ملیتا، حضور در مدرسه بقیه الله در شهر نبتیه، دیدار با سفیر ایران در لبنان آقای فتح علی و رایزن فرهنگی ایران، دیدار با آیت الله یزبک پدر معنوی حزب الله، زیارت مزار سیده خوله بیت حسین(ع)، دیدار و جلسه با اعضای اصلی تجمع علمای مسلمین )جبل عامل) و.. در لبنان از جمله برنامه های سفر بود.
وی ادامه داد: یکی از برنامههای سفر حضور در مدرسه الامام مهدی در شهر بنت جبیل و دیدار با طلاب آنجا بود و در این پیش نشست بخشی از بیانات آیت الله العظمی مکارم شیرازی پیرامون کنگره بینالمللی نقش شیعه در گسترش و پیدایش علوم اسلامی را خواندم.
معاون بینالملل کنگره بینالمللی نقش شیعه در گسترش و پیدایش علوم اسلامی افزود: ایشان در بخشی از بیاناتشان آورده بودند که مشاهده کردیم که شیعهستیزی امروز به حد اعلاء رسیده است و خواستیم با برگزاری این کنگره ثابت کنیم که خدمات شیعه به پیشرفت علوم اسلامی تا چه میزان بوده و مدارک خوبی برای این قضیه وجود دارد.
خوشخو گفت: تلاش کنگره نقش شیعه در گسترش و پیدایش علوم اسلامی بر این است که خروجی برگزاری آن تألیف حدود ۳۰-۴۰ جلد کتاب باشد و این کتب به زبانهای دیگر نیز ترجمه شود تا مشخص شود در جهان اسلام شیعه در چه موقعیتی قرار دارد.
بوستان ایران در مرز مارون الرأس
وی اظهار کرد: یکی از برنامه های سفر بازدید از بوستان ایران در مرز اسرائیل غاصب ( منطقه مارون الرأس) بود که در این بوستان ویژگی های تمام استان های ایران آمده بود.
معاون بینالملل کنگره جهانی مقابله با جریانهای افراطی و تکفیری بیان کرد: حضور در همایش علمای مقاومت نیز از دیگر برنامهها بود که در آنجا دیداری با مهمانان داشتیم و آثار کنگره نیز در همایش ارائه شد.
خوشخو ادامه داد: دیدار با یک کشیش مسیحی به نام مطران الیاس رحال و گفتوگوی با او که قرآن و انجیل را با هم در اتاقش داشت از دیگر برنامههای سفر بود، شخصی که بیان میداشت مَثل حزب الله مَثل سفیه نوح است که هر کس وارد آن شود، نجات مییابد.
کشیشی که برای امام حسین(ع) عزاداری میکرد
وی افزود: من نیز در دیدار با او چند جملهای از اندیشمندان مسیحی از جمله جرج جرداق و جبران خلیل جبران درباره امام حسین(ع) خواندم که او گفت من هر سال در شهر خودم برای امام حسین عزاداری میکنم.
معاون بینالملل کنگره بینالمللی نقش شیعه در گسترش و پیدایش علوم اسلامی با اشاره به اینکه سفر به سوریه و زیارت حرم حضرت زینب(ع) و حضرت رقیه از دیگر برنامهها بود، یادآور شد: در این سفر جمعی از مسئولین قسمت های مختلف مؤسسات زیر نظر آیت الله العظمی مکارم شیرازی به همراه فرزند ایشان حجت الاسلام دکتر مسعود مکارم شیرازی حضور داشتند.
لینک
- ۹۶/۰۸/۱۵