حجت‎الاسلام‎والمسلمین محمدرضا خوشخو

سخنرانی‎ها، مقالات، مصاحبه‎ها و تالیفات

حجت‎الاسلام‎والمسلمین محمدرضا خوشخو

سخنرانی‎ها، مقالات، مصاحبه‎ها و تالیفات

طبقه بندی موضوعی
  • ۰
  • ۰

%d8%ba%d8%af%db%8c%d8%b1-%d8%aa%d8%af%d8%a7%d9%88%d9%85-%d8%b1%d8%b3%d8%a7%d9%84%d8%aa-%d9%85%d8%ad%d9%85%d8%af(%d8%b5)-%d8%af%d8%b1-%d9%88%d9%84%d8%a7%db%8c%d8%aa-%d8%b9%d9%84%d9%89(%d8%b9)-%d8%a7%d8%b3%d8%aa-%d8%aa%d8%a3%da%a9%db%8c%d8%af-%d8%a8%d8%b1-%d8%a7%d9%86%d9%81%d8%a7%d9%82-%d8%af%d8%b1-%d8%b9%db%8c%d8%af-%d8%ba%d8%af%db%8c%d8%b1

گروه اجتماعی: مدیر بنیاد مهدویت خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه اطعام کردن نوعی انفاق است، عنوان کرد: در روایات بسیاری اطعام و افطاری دادن در روز غدیر آمده است همان‌طور که امام حسن(ع) در این روز به کوفه می‌رفتند و میهمانی می‌دادند که این نشانه اهمیت این روز است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، عید غدیر، عید‌الله‌اکبر و عید‌آل‌محمد(ص) و ارزشمندترین و والاترین عید اسلامی است. هیچ روزى در طول سال، فرخنده‌تر و مبارک‌تر از این روز مقدس نزد شیعیان اهل‏‌‌بیت(ع) نیست.

امام صادق(ع) می‌فرماید: روز عید غدیر خم در میان سه عید فطر و قربان و جمعه، مانند درخشندگى ماه در میان ‏ستارگان است. چه تعبیر ظریفى امام دارد که عید غدیر را تشبیه به ماه کرده و دیگر اعیاد را به ستاره؛ زیرا در این روز بزرگ بود که خداوند اعلام کرد: امروز دین را بر شما تکمیل کردم و نعمتم را بر شما به اتمام رساندم «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَکُمُ الإِسْلاَمَ دِینًا: امروز دین شما را به کمال رسانیدم و نعمت خود بر شما تمام کردم و اسلام را دین شما برگزدیدم ». سوره مائده, آیه 3

نعمت ‏بزرگ اسلام که از هر نعمتى ارزنده‌تر و گرانبهاتر است، کامل نمی‌شود و محقق نمی‌گردد جز با ولایت على(‏ع)، و ولایت حضرت امیرالمؤمنین(ع) همان طریقه و روش صحیح زندگى است که اگر مردم آن روش را برگزینند، خداوند در روز رستاخیز، از آب گواراى حوض کوثر به دست على(ع) ‏سیرابشان می‌گرداند. و ولایت همان نعمتى است که حتما از آن سؤال می‌شود که با آن چگونه رفتار کردید.

روزه عید غدیر

در برخى روایات وارد شده که روزه این روز برابر است‏ با صد بار حج ‏و صد بار عمره. و در روایت دیگرى، کفاره شصت ‏سال گناه است. پس حتما برادران و خواهران به این فضیلت‏ بسیار مهم توجه کنند و حتما آن را روزه بدارند.

میهمانى کردن و اطعام نمودن برادران با ایمان از ویژگی‌هاى‏ تمام اعیاد به ویژه این عید بزرگ است که بر آن تأکید شده است. و به طور قطع  خرسند نمودن مؤمنین، از برترین عباداتى است که رضایت پروردگار را به دنبال دارد.

احسان و نیکى به برادران مؤمن و دید و بازدید و زیارت آنان‏ پیوسته از اعمال بسیار پسندیده و نیکو است ولى در این روز، تأکید بر آن شده‏ است. در روایت دارد که هر وقت ‏با برادر مؤمنى دیدار کردید، براى تهنیت‏ به او بگویید:«الحمد لله الذى جعلنا من المتمسکین بولایة امیرالمؤمنین و الائمه علیهم السلام »؛ سپاس و حمد خداى را که ما را جزء تمسک ‏جویان به ولایت امیرمؤمنان و دیگر امامان که درود خداى رحمان بر آنان باد، قرار داد.

حجت‌الاسلام محمدرضا خوشخو، مدیر بنیاد مهدویت خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا اظهار کرد: واقعه غدیر خم در منطقه‌ای رخ داد که بیش از 100 نفر از صحابه آن را نقل کردند.

وی در ادامه گفت: خطبه غدیر ویژگی‌های بسیار زیادی دارد از جمله آنکه 40 مرتبه نام حضرت علی(ع) به صراحت آمده و هم‌چنین بیش از 200 ضمیر و اسم اشاره که جایگاه رفیع حضرت علی‌(ع) را  می‌رساند.

متن خطبه غدیر در طول سال حفظ شود

مدیر بنیاد مهدویت خراسان‌جنوبی بیان کرد: برای زنده ماندن غدیر نباید تنها در روز غدیرخم برای گرامیداشت آن برنامه‌های زیادی داشته باشیم بلکه باید در طول سال متن خطبه غدیر حفظ شود به گونه‌ای که همیشه در ذهن افراد باقی بماند

خوشخو با بیان اینکه غدیر روز تحقق شعائر الهی است، افزود: در این روز اعمال بسیاری از جمله روزه، عقد اخوت، افطاری و اطعام مؤمنان ذکر شده است، هم‌چنین بر تبریک گفتن این عید بزرگ و اظهار شادمانی کردن در این روز بسیار تأکید شده است.

مدیر بنیاد مهدویت خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه اطعام کردن نوعی انفاق است، عنوان کرد: در روایات بسیاری اطعام و افطاری دادن در روز غدیر آمده است همان‌طور که امام حسن(ع) در این روز به کوفه می‌رفتند و میهمانی می‌دادند که این نشانه اهمیت این روز است.

وی با اشاره به سخن امام صادق(ع) یادآور شد: غذا دادن به یک نفر در این روز مانند غذا دادن به همه پیامبران و صدیقان است که بیانگر با اهمیت بودن این عمل در روز غدیر است.


  • ۹۴/۰۷/۰۸
  • محمدرضا خوشخو

نظرات (۱)

تمام لذت عمرم در این است
که مولایم امیرالمومنین است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی