حجت‎الاسلام‎والمسلمین محمدرضا خوشخو

سخنرانی‎ها، مقالات، مصاحبه‎ها و تالیفات

حجت‎الاسلام‎والمسلمین محمدرضا خوشخو

سخنرانی‎ها، مقالات، مصاحبه‎ها و تالیفات

طبقه بندی موضوعی

۳ مطلب در آبان ۱۳۹۶ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

تفکر تکفیری توسط عربستان حمایت شد و در حال حاضر نیز عربستان حامی معنوی جریان‌های تکفیری است، چراکه بسیاری از این افراد در عربستان آموزش می‌بینند و این تفکرات و عقاید انحرافی را فرا می‌گیرند.

معاون بین الملل دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریان‌های افراطی و تکفیری با تاکید بر اینکه فرهنگ، مرام و مسلک داعش به هیچ عنوان با اسلام همخوانی ندارد گفت: داعش، هر کسی را به جز خود کافر می‌پندارد؛ بنا بر این داعشی‌ها علاوه بر شیعیان با اهل سنت و حتی مسیحیان نیز دشمنی دارند و تیغ حملات آنها از مسلمانان فراتر رفته و گریبان پیروان دیگر ادیان را هم گرفته است.
به گزارش ستاد خبری اجلاس جهانی محبان اهل بیت(ع) و مسئله تکفیری‌ها، حجت‌الاسلام محمدرضا خوشخو با بیان اینکه اهل سنت نیز مانند شیعیان محّب اهل‌بیت(ع) هستند گفت: آنچه که تا به امروز لمس کردیم نشان دهنده این بوده است که اهل سنت نیز محب و دوستدار اهل‌بیت(ع) هستند و براساس گواه تاریخ بسیاری از علما و بزرگان اهل سنت بدون واسطه یا با واسطه از شاگردان مکتب امام صادق(ع) بودند و همه این‌ها نشان‌ دهنده محبت اهل‌سنت نسبت به اهل‌بیت(ع) است.


وی با تاکید بر اینکه محبت و مودت نسبت به اهل‌ بیت(ع) مختص به شیعیان نیست افزود: اهل سنت و حتی پیروان دیگر مذاهب نیز به امام حسین(ع) عشق می‌ورزند و حضور بسیاری از برادران اهل سنت و همچنین پیروان دیگر مذاهب مانند مسیحیان در پیاده روی بزرگ اربعین گواهی بر این مدعی است که عشق به اهل بیت(ع) مختص به شیعیان نیست.
معاون بین الملل دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریان‌های افراطی و تکفیری با بیان اینکه ریشه تفکر تکفیری به ابن تیمیه و محمد بن عبدالوهاب بازمی‌گردد، خاطرنشان کرد: تفکر تکفیری توسط عربستان حمایت شد و در حال حاضر نیز عربستان حامی معنوی جریان‌های تکفیری است، چراکه بسیاری از این افراد در عربستان آموزش می‌بینند و این تفکرات و عقاید انحرافی را فرا می‌گیرند.
وی با تاکید بر اینکه فرهنگ، مرام و مسلک داعش به هیچ عنوان با اسلام همخوانی ندارد تاکید کرد: داعش، هر کسی را به جز خود کافر می‌پندارد؛ بنا بر این داعشی‌ها علاوه بر شیعیان با اهل سنت و حتی مسیحیان نیز دشمنی دارند و تیغ حملات آنها از مسلمانان فراتر رفته و گریبان پیروان دیگر ادیان را هم گرفته است؛ اکنون بسیاری از مسیحیان در عراق و مکان‌های دیگر از داعش ضربه می‌خورند به‌طوری که بسیاری از کلیساهای مسیحیان در عراق، سوریه و لبنان توسط این گروه از بین می‌روند.
خوشخو با بیان اینکه نخستین هدف تشکیل داعش ایجاد تفرقه میان شیعه و سنی بود، گفت: داعش به هیچ عنوان با اسلام، قرآن، پیامبر(ص)، اهل بیت(ع)، خلفای ثلاثه، راشدین، تابعه، صاحبه و غیره ارتباطی ندارد.

  • محمدرضا خوشخو
  • ۰
  • ۰

گروه معارف: مدیر بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) خراسان‌جنوبی و معاون بین‌الملل کنگره بین‌المللی نقش شیعه در گسترش و پیدایش علوم اسلامی گفت: در سفر به لبنان و در رایزنی با علماء آن کشور راهکارهای مقابله با تکفیر و افراطی‌گری در منطقه بررسی شد.

حجت الاسلام دکتر محمدرضا خوشخو، مدیر بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) خراسان‌جنوبی و معاون بین‌الملل کنگره بین‌المللی نقش شیعه در گسترش و پیدایش علوم اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان‌جنوبی گفت: در جهت برگزاری کنگره بین‌المللی نقش شیعه در گسترش و پیدایش علوم اسلامی پیش‌نشست‌های متعددی برگزار کردیم.
وی اظهار کرد: پیش نشست‌ها در کشور هند، اندونزی و بنگلادش برگزار شد و در همین راستا نیز اوایل آبان ماه سفری به کشور لبنان داشتیم و با علما و شخصیت‌های آن کشور رایزنی‌های مختلف و متعددی صورت گرفت.
 معاون بین‌الملل کنگره جهانی مقابله با جریان‌های افراطی و تکفیری بیان کرد: در این دیدارها  سیاست‌ها و اهداف کنگره مطرح شد و همچنین شخصیت‌ها در جریان فعالیت‌های علمی و فرهنگی آیت الله العظمی مکارم شیرازی قرار گرفتند.
بررسی راهکارهای مقابله با تکفیر و افراطی‌گری در منطقه
رایزنی با علماء لبنان درباره موضوعات فرهنگی 
خوشخو بیان کرد: دیدار با شیخ اکرم برکات معاون فرهنگی حزب الله لبنان، دیدار با شیخ احمد قبلان رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان، زیارت مزار شهید سید عباس موسوی در منطقه بعلبک، بازدید از منطقه جنگی ملیتا، حضور در مدرسه بقیه الله در شهر نبتیه، دیدار با سفیر ایران در لبنان آقای فتح علی و رایزن فرهنگی ایران، دیدار با آیت الله یزبک پدر معنوی حزب الله، زیارت مزار سیده خوله بیت حسین(ع)، دیدار و جلسه با اعضای اصلی تجمع علمای مسلمین )جبل عامل) و.. در لبنان از جمله برنامه های سفر بود.
وی ادامه داد: یکی از برنامه‌های سفر حضور در مدرسه الامام مهدی در شهر بنت جبیل و دیدار با طلاب آنجا بود و در این پیش نشست بخشی از بیانات آیت الله العظمی مکارم شیرازی پیرامون کنگره بین‌المللی نقش شیعه در گسترش و پیدایش علوم اسلامی را خواندم.
معاون بین‌الملل کنگره بین‌المللی نقش شیعه در گسترش و پیدایش علوم اسلامی افزود: ایشان در بخشی از بیاناتشان آورده بودند که مشاهده کردیم که شیعه‌ستیزی امروز به حد اعلاء رسیده است و خواستیم با برگزاری این کنگره ثابت کنیم که خدمات شیعه به پیشرفت علوم اسلامی تا چه میزان بوده و مدارک خوبی برای این قضیه وجود دارد.
خوشخو گفت: تلاش کنگره نقش شیعه در گسترش و پیدایش علوم اسلامی بر این است که خروجی برگزاری آن تألیف حدود ۳۰-۴۰ جلد کتاب باشد و این کتب به زبان‌های دیگر نیز ترجمه شود  تا مشخص شود در جهان اسلام شیعه در چه موقعیتی قرار دارد.
بوستان ایران در مرز مارون الرأس
وی اظهار کرد: یکی از برنامه های سفر بازدید از بوستان ایران در مرز اسرائیل غاصب ( منطقه مارون الرأس) بود که در این بوستان ویژگی های تمام استان های ایران آمده بود.
معاون بین‌الملل کنگره جهانی مقابله با جریان‌های افراطی و تکفیری بیان کرد: حضور در همایش علمای مقاومت نیز از دیگر برنامه‌ها بود که در آنجا دیداری با مهمانان داشتیم و آثار کنگره نیز در همایش ارائه شد.
خوشخو ادامه داد: دیدار با یک کشیش مسیحی به نام مطران الیاس رحال و گفت‌وگوی با او که قرآن و انجیل را با هم در اتاقش داشت از دیگر برنامه‌های سفر بود، شخصی که بیان می‌داشت مَثل حزب الله مَثل سفیه نوح است که هر کس وارد آن شود، نجات می‌یابد.
بررسی راهکارهای مقابله با تکفیر و افراطی‌گری در منطقه

کشیشی که برای امام حسین(ع) عزاداری می‌کرد
وی افزود: من نیز در دیدار با او چند جمله‌ای از اندیشمندان مسیحی از جمله جرج جرداق و جبران خلیل جبران درباره امام حسین(ع) خواندم که او گفت من هر سال در شهر خودم برای امام حسین عزاداری می‌کنم.
معاون بین‌الملل کنگره بین‌المللی نقش شیعه در گسترش و پیدایش علوم اسلامی با اشاره به اینکه سفر به سوریه و زیارت حرم حضرت زینب(ع) و حضرت رقیه از دیگر برنامه‌ها بود، یادآور شد: در این سفر جمعی از مسئولین قسمت های مختلف مؤسسات زیر نظر آیت الله العظمی مکارم شیرازی به همراه فرزند ایشان حجت الاسلام دکتر مسعود مکارم شیرازی حضور داشتند.

لینک

  • محمدرضا خوشخو
  • ۰
  • ۰

مدیر بنیاد فرهنگی مهدی موعود (عج) خراسان جنوبی گفت: با توجه به اهمیت آشنایی با کشورهای مسلمان و فضای علمی و فرهنگی جهان اسلام طرحی را جهت اعزام برخی از مسئولین و روسا به کشور لبنان را فراهم اوردیم.

حجت الاسلام محمد رضا خوشخو، مدیر بنیاد فرهنگی مهدی موعود (عج) خراسان جنوبی در گفتگوبا خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: نظر به اهمیت آشنایی با کشورهای مسلمان و فضای علمی و فرهنگی جهان اسلام، دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریان های افراطی و تکفیری، دبیرخانه کنگره بین المللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلام و برخی از مراکز تحت اشراف دفترحضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله)، مدرسه امیرالمومنین و مجتمع دارالولایه طرحی را جهت اعزام برخی از رؤسا و مسئولین به یکی از کشورهای اسلامی را فراهم آورد.

 

وی افزود: پس از بررسی های فراوانی که از جهان اسلامی توسط معاونت ارتباطات و بین الملل صورت گرفت درنهایت کشور لبنان به عنوان اولین کشور جهت سفر انتخاب شد.

 

مدیر بنیاد فرهنگی مهدی موعود (عج) خراسان جنوبی بیان کرد: هیئت اعزامی در تاریخ چهارم آبان ماه سال جاری عازم کشور لبنان شدند و به مدت 7 روز در کشور لبنان و 1 روز در کشور سوریه حضور داشتند.

 

حجت الاسلام خوشخو ادامه داد: با توجه به فرصت اندک، برنامه ریزی دقیقی به منظور بهره برداری کامل از سفر توسط کننده حزب الله لبنان صورت گرفت و قریب به 30 دیدار و بازدید علمی و فرهنگی طی 7 روز صورت گرفت.

 

مدیر بنیاد فرهنگی مهدی موعود (عج) خراسان جنوبی به برنامه ها و فعالیت های سفر به کشور لبنان اشاره کرد و گفت: دیدار با علمای بزرگ لبنان، برگزاری پیش نشست علمی کنگره تشیع در مدرسه المهدی (عج) ، سرکشی از مناطق جنگی آزاد شده، بازدید از مناطق مرزی لبنان و فلسطین اشغالی، دیدار با نماینده آیت الله سیستانی؛ شیخ عبدالحسین صادق انجام شد.

 

حجت الاسلام خوشخو دیگر برنامه ها و فعالیت های این سفر را بازدید از مدرسه علمیه بقیه الله در شهر نبطیه، بازدید از قلعه تاریخی شهر صور، حضور درهمایش علمای مقاومت و برگزاری نمایشگاهی از آثار کنگره، بازدید از مدرسه امام مهدی (عج) در بنت جبیل، زیارت حرم حضرت زینب (س) و حضرت رقیه (سلام الله علیها) و... بیان کرد.

 

وی از جمله آثار و برکات این سفر را آشنایی با شخصیتهای دینی، مذهبی، فرهنگی و سیاسی لبنان، آشنایی با اماکن و مراکز علمی، فرهنگی، دینی و سیاسی لبنان )مدارس علمیه، مراکز دینی، فرهنگی، مناطق جنگی لبنان، بیان دیدگاههای مرجعیت شیعه در خصوص وحدت میان مسلمانان، فراهم آوردن زمینه همکاریهای مشترک علمی، آموزشی، فرهنگی و نیز انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک را عنوان کرد.

 

مدیر بنیاد فرهنگی مهدی موعود (عج) خراسان جنوبی از دیگر آثار و برکات سفر به کشور لبنان را بهره مندی معنوی از سفر به سوریه و زیارت حرم حضرت زینب و رقیه (سلام الله علیها)، ارتباط با علما و شخصیتهای مذهبی، دینی و سیاسی لبنان در حاشیه اجلاس علمای مقاومت، ارائه آثار دو کنگره تکفیر و تشیع و موسسه دارالاعلام به شخصیتهای لبنانی و مراکز بازدید شده، تقویت زبان عربی، شناخت خلأها و چالشهای موجود جهت فعالیت در سایر کشورهای اسلامی معرفی کرد.

 

حجت الاسلام خوشخو خاطر نشان کرد: مدارسی را که درآنجا حضور پیدا کردیم غالبا بیشترین آن ها به نام حضرت مهدی و بقیه الله نام گذاری شده بود که از 4 مدرسه ای که بازدید کردیم  2 مدرسه به این نام بودند و این حب ، علاقه و محبت شیعیان لبنان به امام زمان (عج) را نشان می دهد که اکثر مدارس علمیه ی خود را به نام حضرت مهدی قرار داده اند.

  • محمدرضا خوشخو