حجت‎الاسلام‎والمسلمین محمدرضا خوشخو

سخنرانی‎ها، مقالات، مصاحبه‎ها و تالیفات

حجت‎الاسلام‎والمسلمین محمدرضا خوشخو

سخنرانی‎ها، مقالات، مصاحبه‎ها و تالیفات

طبقه بندی موضوعی

۹ مطلب در خرداد ۱۳۹۶ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

حجت الاسلام خوشخو با تاکید بر ضرورت تبعیت محض از ولایت فقیه، آن را ضامن حفظ انقلاب خواند و تصریح کرد: استمرار خط امام خمینی(ره) در پیروی از ولی فقیه زمان امام خامنه ای است.

حجت الاسلام محمدرضا خوشخو در گفت و گو با خبرنگار «حوزه» در بیرجند، ضمن تسلیت رحلت امام راحل(ره) و همچنین گرامیداشت قیام خونین 15 خرداد سال 42، اظهار کرد: بر کسی پوشیده نیست که قیام 15 خرداد، برگرفته از مکتب عاشورا بود و در حقیقت عمق دشمنی عوامل استکبار با مردم مسلمان ایران را به نمایش گذاشت.

وی با بیان این که مردم مسلمان ایران هرگز یاد و خاطره قیام15 خرداد را فراموش نخواهند کرد، افزود:  15 خرداد در انقلاب اسلامی صفحه جدیدی باز کرد و روشنگری هایی که امام راحل (ره) درباره خیانت هایی که شاه در حق  مردم و مملکت می کرد، سبب شد تا هرچند حادثه تلخی همچون 15 خرداد رقم بخورد، اما مردم  برای ادامه راه مصمم تر شده و تا پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی   مایوس نشودند.

حجت الاسلام خوشخو با اشاره به 14 خرداد سالروز رحلت  جانگداز بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران، عنوان کرد: سالگرد ارتحال امام راحل، فرصتی برای ترویج افکار امام خمینی (ره) و احیاء انقلاب اسلامی است.  امام راحل(ه) را همه مسلمانان عالم به عنوان یک شخصیت ممتاز می شناسند.

معاون ارتباطات و بین الملل دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با خطر جریان های افراطی و تکفیری در خصوص ابعاد شخصیتی امام راحل(ره)، گفت: ایشان شخصیتی زاهد، عارف، سیاستمدار، نترس، شجاع و دنیاگریز بود و به معنای  واقعی اسلام را احیا کرد و  با دست های  خالی، مردم ایران را  از ذلت به اوج عزت رساند. لذا تبیین اهداف امام راحل(ره) از مهمترین راه های پررنگ شدن یاد و خاطره این بزرگمرد تاریخ است.

وی با اشاره به این نکته که ایمان، اخلاص و معنویت امام راحل(ره) سبب نفوذ ایشان در دلهای مردم شده بود، یادآور شد: ارتحال امام خمینی(ره)، ضربه بزرگی برای نظام بود؛ اما به لطف پروردگار متعال، انتخاب هوشمندانه مقام معظم رهبری برای هدایت نظام  اسلامی سبب شد تا کشتی انقلاب در دریای پرتلاطم دسیسه های دشمنان بی هدایت گر نماند.

حجت الاسلام خوشخو از کتاب "صحیفه نور" به عنوان یکی از یادگاری های ارزشمند امام راحل(ره) یاد کرد و افزود: همگان به ویژه نسل جوان، باید آثار امام راحل را مطالعه نمایند.

مدیر بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) خراسان جنوبی اضافه کرد: اگر چه وصیت نامه سیاسی الهی امام (ه)؛ جزو دروس دانشگاهی تدریس می شود، ولی این کافی نیست و باید سایر کتاب های ارزشمند ایشان نیز در مدارس و دانشگاه ها تدریس شود.

حجت الاسلام خوشخو درپایان با تاکید بر ضرورت تبعیت محض از ولایت فقیه، آن را ضامن حفظ انقلاب خواند و  اظهار داشت: استمرار خط امام خمینی(ره) در پیروی از ولی فقیه زمان امام خامنه ای است.

  • محمدرضا خوشخو
  • ۰
  • ۰

حجت الاسلام  محمدرضا خوشخو در  گفت و گو با خبرگار «حوزه» در بیرجند، ضمن تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و با اشاره به خطبه پیامبر(ص) در آخرین جمعه ماه شعبان، اظهار کرد: پیامبر عظیم الشان اسلام(ص) در این خطبه مردم را به آمادگی برای ورود به ماه مبارک رمضان دعوت می کنند و صفات و ویژگی های مهمی از این ماه را بیان می فرمایند.

 مدیربنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) خراسان جنوبی با بیان این که ماه رمضان، ماه ضیافت الله بوده و خداوند افراد را به مهمانی خویش دعوت نموده است، تصریح کرد: در ماه رمضان، برخی از افرادی که شاید در دیگرماه های سال چندان مقید به نماز و روزه نیستند، برای بجا آوردن این عبادت ها مقید می شوند و بلافاصله بعد از پایان این ماه، خواندن نماز و ... را کنارمی گذارند، که این یک مصیبت است.

معاون ارتباطات و بین الملل دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با خطر جریان های افراطی و تکفیری، ماه رمضان را، ماه خودسازی و بیمه کردن افراد برای 11 ماه دیگر دانست و اذعان داشت: باید افراد و خانواده ها در این ماه به تمرین خودسازی بپردازند.

وی با اشاره به این که یکی دیگر از برکات ماه مبارک رمضان این است که به یاد فقرا و درماندگان می افتیم، عنوان کرد: در این ماه، باید تمام اعضاء و جوارح انسان روزه باشد و افراد از غیبت و تهمت و سایر رذیلت های اخلاقی دوری کنند.

حجت الاسلام خوشخو با بیان این که روزه و روزه داری دارای فواید بسیاری است، ابراز کرد: روزه، سبب سلامتی شده و روزه داران به تمرین صبر می پردازند.

معاون ارتباطات و بین الملل دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با خطر جریان های افراطی و تکفیری بیان کرد: بهار قرآن در ماه مبارک رمضان است و اهتمام به قرائت قرآن و همچنین تفسیر و تبیین قرآن، یکی از وظایف اصلی روحانیت است که باید به آن توجه  شود.

حجت الاسلام خوشخو با بیان این که طلاب و روحانیون باید از فرصت تبلیغی ماه مبارک رمضان استفاده ویژه نمایند، اظهار داشت: نباید تبلیغ دین و همچنین معارف الهی سبب غفلت از فرصت های معنوی برای خودسازی شود.

  • محمدرضا خوشخو
  • ۰
  • ۰


  • محمدرضا خوشخو
  • ۰
  • ۰


  • محمدرضا خوشخو
  • ۰
  • ۰
پیش‌نشست کنگره بین‌المللی «نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی» به همت معاونت پژوهش جامعه الزهرا(سلام الله علیها) صبح امروز –یکم خرداد- در تالار بیداری اسلامی این موسسه و با حضور جمعی از طلاب اساتید و پژوهشگران برگزار شد.

پیش‌نشست کنگره بین‌المللی «نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی» به همت معاونت پژوهش جامعه الزهرا(سلام الله علیها) صبح امروز –یکم خرداد- در تالار بیداری اسلامی این موسسه و با حضور جمعی از طلاب اساتید و پژوهشگران برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر مدنی، مدیر جامعه الزهرا(سلام الله علیها) و حجت الاسلام و المسلمین خوش‌خو معاون بین الملل کنگره، در این مراسم حضور داشته، به ایراد سخن پرداختند.

در بخشی از این نشست، سرکار خانم دکتر «سیده سعیده غروی»، معاون پژوهش جامعه الزهرا(سلام الله علیها) ضمن قدردانی از نکات ارزنده ای که از سوی معاون بین الملل کنگره بیان شد؛ حضور اساتید، پژوهشگران و طلاب را در این نشست ارج نهاد.

دکتر غروی ابراز امیدواری کرد: برگزاری چنین نشست‌هایی در تقویت انگیزه پژوهشگران در ارائه آثار درخور علمی و پژوهشی به این کنگره موثر باشد.

وی با بیان اینکه پیش از این اعلام شده بود آثار برگزیده طلاب در این کنگره مورد حمایت معاونت پژوهش قرار می گیرد؛ عنوان کرد: با عنایت مدیر محترم جامعه الزهرا(سلام الله علیها) علاوه بر آثار برگزیده، آثار فاخر علمی ارائه شده در این کنگره نیز مورد قدردانی قرار می گیرند.

دکتر غروی تعیین استاد راهنما و مشاور و تشکیل کارگاه‌های تخصصی را از قالب‌های حمایتی معاونت پژوهش از آثار علمی پژوهشگران عنوان کرد و اذعان داشت: این معاونت از هیچ تلاشی در ارائه مقالات برجسته علمی پژوهشگران به این کنگره فروگذار نمی کند.

 معاون پژوهش جامعه الزهرا(سلام الله علیها) در پایان ضمن ارزشمند خواندن حرکت در مسیر تبیین جایگاه شیعه در اعتلای علوم اسلامی، بار دیگر حمایت مادی و معنوی این معاونت را از ارائه مقالات ارزنده علمی از سوی طلاب پژوهشگر این موسسه به کنگره بین المللی «نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی» یادآور شد.

  • محمدرضا خوشخو
  • ۰
  • ۰

شفقنا- علاسوند با هشدار نسبت به پیامدهای نظریه جنسیت گفت: رویکرد جنسیت یا فرهنگی دانستن جنسیت زن یا مرد مساله ای است که اگر توسعه یابد در آینده باید منتظر اتفاقات بدتری نسبت به شرایط فعلی باشیم.

به گزارش خبرنگار شفقنا در قم، حجت الاسلام اسکندری، معاون فرهنگی تبلیغی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران کشور در نشست هم اندیشی اسلام و مسیحیت که در سالن همایش این مرکز برگزار شد، به رسالت انبیای الهی برای آشنا ساختن بشر با ماوراء طبیعت اشاره کرد و اظهار داشت: پیامبران الهی تلاش می کردند که اخلاق و معنویت را بین بشریت توسعه دهند، اما عده ای که تنها دنیا را می بینند و قدرت در سطح جهان نیز در دست آنهاست بشریت را به سمت مادی گرایی و مسائل شهوانی هدایت می کنند.

او ابراز امیدواری کرد: با گفت وگوهایی که بین رهبران دینی اسلام و مسیحیت صورت می گیرد زمینه ی اجرای اوامر انبیای الهی در جوامع بشری فراهم شود.

اسکندری با بیان این مطلب که موضوعات فراوانی برای گفت وگو بین دو دین اسلام و مسیحیت وجود دارد عنوان داشت: یکی از این موضوعات بحث خانواده است که در نگاه اسلام و در همه ادیان خصوصا مسیحیت جایگاه ویژه ای دارد اما متأسفانه مفاهیم ناصحیحی با عنوان خانواده در دنیا مطرح می شود که بسیار آسیب زاست.

معاون فرهنگی حوزه های علمیه خواهران آینده بشریت را از دیگر موضوعات مهم در دو دین بزرگ اسلام و مسیحیت عنوان کرد و گفت: ما مسلمانان در رابطه با آینده بشریت معتقد هستیم که در پیشگاه الهی ذخیره ای به نام حضرت بقیه الله الاعظم وجود دارد که سعادت بشر را رقم می زند.

او ادامه داد: در مقابل، مسیحیت نیز معتقد است که حضرت مسیح (ع) ظهور کرده و بشریت را به سعادت واقعی رهنمون می کند؛ ما امیدوار هستیم که در زمان ظهور حضرت مهدی (عج) حضرت عیسی (ع) نیز در زمین نزول کرده و همراه آن حضرت جهان را به سعادت برسانند.

اسکندری اخلاق را از دیگر موضوعات مهمی دانست که هر دو دین اسلام و مسیحیت برای آن اهمیت ویژه ای قائل اند و با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم (ص) که فرمود «من مبعوث شدم برای اینکه اخلاق بشریت را به کمال برسانم» گفت: حضرت عیسی (ع) نیز مسائل اخلاقی و تربیتی را رویکرد اساسی تبلیغ خود قرار داده بود بنابراین از دیدگاه رسل الهی برای آنکه اخلاق در جامعه رونق یابد، باید حاکمان بشریت انسان هایی وارسته و اخلاقی باشند.

او به مقوله همجنس بازی به عنوان زشت ترین افعال انسان در دنیای معاصر اشاره کرد و گفت: این عمل خلاف انسانیت، دین و مکاتب الهی است که متأسفانه به سمت قانونمند شدن پیش می رود.

معاون فرهنگی حوزه های علمیه خواهران تأکید کرد: بحث همجنس بازی نه با آموزه های اسلام و نه با آموزه های مسیحیت سازگاری ندارد و ما تعجب می کنیم که چگونه مسیحیت نسبت به این امر غیردینی و غیرانسانی واکنشی نشان نمی دهد و جلوگیری از وضع قانونی در این زمینه نمی کند.

اسکندری اضافه کرد: یکی از مسائل نگران کننده نیز بحث حجاب و عفاف است، ما در سده های قبل شاهد هستیم که بحث حجاب زنان امر فراگیری  بوده و در مسیحیت این مساله مورد توجه بوده است اما متأسفانه امروز مسأله حجاب و عفاف مورد توجه نیست و بی حجابی در دنیا در حال رونق یافتن است.

افزایش همکاری و تعامل فرهنگی میان اسلام و مسیحیت کاتولیک

در ادامه این نشست حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد، رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده نیز با طرح این سوال که آیا در دنیای متلاطم امروز، رسالتهای مشترکی میان اسلام و مسیحیت وجود دارد یا خیر، بیان داشت: در سده اخیر، جهان به سمت تحولاتی پیش رفته است که فردگرایی و الحاد از جمله شاخصه های آن محسوب می شود.

او ادامه داد: قدرت های بزرگ جهانی هم این ایده را تقویت می کنند که ما در حال ورود به دهکده جهانی هستیم اما دهکده جهانی شهروند جهانی می خواهد و شهروند جهانی نیز تربیت جهانی می خواهد و در این تربیت جایی برای دین و خدا نیست.

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده با اشاره به محتوای اسناد بین المللی نیز گفت: اسناد نهادهای بین المللی چه در موضوعات تربیتی و چه در موضوعات زن و خانواده نیز به سمتی می رود که در گام اول، خدا، دین و معنویت الهی را حذف کنند و در گام دوم دین و خدا را متهم ردیف اول در عقب ماندگی جوامع نشان دهند.

زیبایی نژاد اضافه کرد: نهادهای دینی در دنیا اگر بخواهند متفرق حرکت کنند، از اقتدار لازم برای مواجهه با این موج عظیم برخوردار نیستند و وظیفه ما این است که حول محور خدا، دین، معنویت و اخلاق تولید قدرت کنیم.

او با اشاره به کنفرانس پکن در سال ۱۹۹۵ عنوان کرد: این کنفرانس تجربه موفقی بود، در آن سال کشورهای آمریکای شمالی می خواستند قانونی را بگذرانند که همجنس گرایی را اجازه دهد اما با احساس مسئولیت واتیکان و نهادهای دولتی و غیردولتی کشورهای اسلامی کمپ مریم تشکیل شد و نگذاشتند این قانون به تصویب برسد.

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده ادامه داد: به نظر می رسد می بایست برخی از ظرفیت های همکاری مشترک را به سمتی ببریم که به ایجاد واحدهایی برای آشنایی با خانواده و زن  در اندیشه اسلام و مسیحیت صرف کنیم.

زیبایی نژاد همچنین پیشنهاد کرد: این دو دین بزرگ می توانند نشریه مشترکی داشته باشند که دیدگاه مسلمانان نسبت به اندیشه های دینی مسیحیت در حوزه زن و خانواده و دیدگاه مسیحیت نسبت به اندیشه مسلمانان در این حوزه را به یکدیگر نشان دهد.

او پیشنهاد کرد که کمیته ای علمی برای تبیین مسائل زن و خانواده در آینده بشریت ایجاد شود و گفت: یکی از این بحث ها می تواند نشست های علمی مشترک با موضوع دین، خانواده، اخلاق و زن در دنیای متحول باشد.

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده خاطرنشان ساخت: ما نیازمندیم که در تفاهم و همکاری با یکدیگر نشاط بیشتری پیدا کرده و به احساس مسئولیت مشترکی رسیده و به هم افزایی و فهم مشترک در مسائل برسیم.

زیبایی نژاد گفت: ما نیاز داریم که بفهمیم کلیسای کاتولیک مسائل عینی جوامع را چگونه حل می کند و امیدواریم که بتوانیم در این زمینه تبادل تجربیات با یکدیگر داشته باشیم.

سلسله مسائل حمایتی از زنان در جهان در حال توسعه است

کاردینال دوبست، رهبر مسیحیت کاتولیک فرانسه نیز در سخنانی بیان کرد: برای من هر مشکل اخلاقی و هر موضوعی که به اخلاق منتهی می شود باید ببینم که اول خداوند چه می گوید و سپس ببینم که بین مردم چه می گذرد. هرگز نمی شود انسان اخلاقی شود بدون آنکه در این دنیا زندگی کند.

او در مورد مسأله زن بیان داشت: بدون شک در قرن بیست و یکم تحولات زیادی در حوزه زنان داشته ایم به عنوان نمونه امید به زندگی در این قشر خیلی بالا رفته است، مسائل اخلاقی مربوط به ولادت از بین رفته است، دشواری های زایمان کاهش یافته و چه بخواهیم و چه نخواهیم این سلسله مسائل حمایتی در جهان در حال توسعه است.

رهبر مسیحیت کاتولیک فرانسه اشاره کرد: در فرانسه سال ها این تفکر حاکم بود که تنها مرد مسئولیت دارد و ایفای نقش می کند اما با بررسی هایی که دانشمندان انجام دادند این تفکر هم اکنون عوض شده و هم زن و هم مرد مسئول شمرده می شوند. آموزش های مختلفی بین زن و مرد به سمت برابری پیش رفته است.

کاردینال دوبست در مورد مقوله خانواده نیز گفت: در گذشته این خانواده ها بودند که عامل عقد زن و مرد می شدند اما امروز می بینیم خیلی از ازدواج ها را پدر و مادر انجام نمی دهند و عشق است که دو نفر را به هم می رساند گرچه گاهی اوقات عشق از منافع و مصالح فامیلی شکننده تر است.

او با بیان اینکه مفاهیم در حال جایگزین شدن است که به عنوان نمونه می توان به عشق اشاره کرد، گفت: امروز خیلی از خانواده ها متوجه حساس بودن و شکستنی بودن برخی از توقعات انسانی آزادی شده اند.

رهبر مسیحیت کاتولیک فرانسه ادامه داد: چگونه در این دهکده می توان راه حلی پیدا کرد که بتوان اهالی این دهکده را به سمت باورداشتن خدا سوق داد و اینکه آن پیوند قوی و محکم را درک کنند.

او افزود: در این دهکده، وجود فشارهای اجتماعی مانند رسانه ها، صدا و سیما، فضایی را ایجاد کرده که آنها در مقابل ما یک جهت دهی و حرکت ویژه ای را دارند.

کاردینال دوبست با تصریح به اینکه قانون خدا برای قطع رابطه نیست، تاکید کرد: از نظر من خداوند عشق بین زن و مرد و خانواده را دوست دارد و از نظر من ابتدا باید از موارد مثبت لذت ببریم و سپس آنها را به یکدیگر پیوند داد مانند آزادی در انتخاب همسر.

او ابراز داشت: هنر ما و شما این است که به این زندگی مادی ماتریالیستی رنگ معنویت ببخشیم.

نظریه جنسیت آینده بشریت را تهدید می کند

در ادامه علاسوند در سخنانی بیان داشت: ما بیش از هر زمان دیگری نیازمند ایفای نقش جدی تر مذهب در زندگی مردم هستیم.

او گفت: جناب کاردینال اشاره کرد که بسیاری از تغییرات در بخش زنان مثبت بوده است و اینکه خداوند هم عشق و هم خانواده را دوست دارد و وظیفه ی ما پیوند بین اینهاست اما من فکر می کنم که مفهوم عشق و خانواده دچار دگرگونی شده است.

علاسوند گفت: به نظر می رسد دو چیز برای جلوگیری از تداوم تغییرات منفی در زندگی انسان مهم است و این دوچیز در تغییر معنای عشق و خانواده تأثیر دارند چون رسالت خانواده تنها حفاظت از عشق نیست بلکه حفاظت از نسل و نقش های خانوادگی هم بر عهده دارد.

او به مفهوم دیگری در روابط خانوادگی اشاره کرد و گفت: قرآن کریم از این مفهوم با نام رحمت یاد می کند که به نظر می رسد معنای عمیق تری از مفهوم عشق است.

استاد حوزه علمیه قم بر برابری و تفاوتهای میان زن و مرد تاکید کرد و گفت: تلاش های مذهبی بیشتر در تفاوت میان مردان و زنان تأکید کرده است و ما نیاز داریم که به عنوان رهبران مذهبی پرچم دار برابری و تفاوتها باشیم.

علاسوند عنوان کرد: نگرش هایی سبب شده است که دو رکن اصلی خانواده یعنی هویت زنانه و مردانه و نقش های جنسیتی مخدوش شود به نظر می رسد نظریه جنسیت بیشترین آسیب را به این دو مساله زده است.

استاد حوزه علمیه خواهران گفت: مقصود از نظریه جنسیت، فرهنگی دانستن تفاوتهای بین زن و مرد است؛ این مسأله آنقدر جدی است که باعث شده برخی رفتارها به مثابه یک عقیده در جامعه مسلط شوند مانند همجنس گرایی و طوری به جوانان القاء می شود که جنسیت امر فرهنگی است که بسیاری از آنها در سن ۲۰ سالگی تردید می کنند که آیا دختر هستند یا پسر!

او تصریح کرد: این رویکرد جنسیت یا فرهنگی دانستن زن یا مرد مساله ای است که در آینده باید منتظر اتفاقات بدتری نسبت به شرایط فعلی باشیم.

علاسوند بیان کرد: اگر یک روز صحبت از افراد دو جنسی بود امروز صحبت از این است که جنسی وجود ندارد و همه اینها فرهنگی است؛ تردید در هویت جنسی سبب تردید در نقش های زنانه و مردانه می شود و این امر می تواند خانواده را تهدید کند و فقط ما با مسأله عشق یا انتخاب آزاد مواجه نیستیم.

استاد حوزه علمیه خواهران در پایان تأکید کرد: این فضای تحقیقاتی وجود دارد که سران مذاهب اسلامی و مسیحی برروی این دو موضوع هویت جنسی و نقش های جنسیتی کارهای پژوهشی مشترکی انجام دهند.

ایفای نقش زن و مرد تنها به ژنتیک بر نمی گردد.

کاردینال دوبست در ادامه بیان کرد: ریشه مطالعات مردمشناسی ما باید به خانواده برگردد و ما به تنهایی نمی توانیم از زن یا مرد یا جنس صحبت کنیم چون زمانی که از مرد نام می بریم وقتی است که زنی را مقابل او تصور کنیم و وقتی از ارتباط صحبت می کنیم از موضوع جنسیت خیلی دور هستیم چون وقتی واژه رابطه را به کار می بریم یعنی از فاصله ها و دوریها صحبت می کنیم.

او ابرازعقیده کرد: خانواده در چهارزمان لحظه لذت، لحظه به دنیاآوردن، تربیت و نگهداری فرزند و زمان تنهایی زندگی می کند که مورد اخیر برای خانواده خیلی مهم است.

رهبر مسیحیت کاتولیک فرانسه تصریح کرد: این اشتباه است که به نقش زن و مرد تنها در حوزه ژنتیک یا تربیت نگاه کنیم بلکه باید به نقش زن و مرد در این چهاردوره زمانی نگاه کرد.

  • محمدرضا خوشخو
  • ۰
  • ۰
کاردینال دوبست، رئیس امور کلیسایی کشور فرانسه و هیئت همراه عصر امروز دوم خرداد ماه با جمعی از مدیران حوزه علمیه خواهران دیدار و در این دیدار بر ایجاد کمیته علمی مشترک اسلام و مسیحیت تاکید شد.
حجت‌الاسلام و المسلمین رضا اسکندری شیرازی، معاون فرهنگی حوزه خواهران در این دیدار در سخنانی گفت: رسالت انبیاء توسعه معنویت در میان بشر بوده است و این محور در میان همه انبیاء بدون استثناء مشترک است.
وی افزود: مع الاسف بشر از تعالیم انبیاء دور شده است و برخی با هزینه‌های گزاف در دنیا تلاش می کنند تا بشریت را به سمت مادی‌گرایی و نگاه‌های شهوانی سوق دهند.
اسکندری با بیان اینکه موضوعات مشترک برای پیگیری و ایجاد راه‌کار میان اسلام و مسیحیت متعدد است بیان کرد: یکی از این محورها، خانواده است که جایگاه مهمی در میان ادیان دارد همچنین موضوع آینده بشریت از دیگر موضوعاتی است که می‌توانیم در تعاملات علمی بین الادیانی مورد بحث و توجه قرار دهیم.
معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران عنوان کرد: ما معتقدیم که خداوند برای خانواده ساختار مشخصی متشکل از زن و مرد ایجاد کرده و این جایگاه را جزء نشانه‌ها و آیات خود می‌داند که با شکل‌هایی از خانواده که امروز در برخی کشورها و فرهنگ‌ها ایجاد می‌شود متفاوت است.
وی تاکید کرد: از این رو همجنس‌بازی که در برخی کشورها جنبه رسمی و قانونی پیدا کرده و می‌کند با اسلام و مسیحیت سازگاری ندارد و این روند رسمیت یافتن آن نیز نگران‌کننده است.
اسکندری اظهار کرد: همچنین آینده بشریت براساس تعالیم همه ادیان آینده‌ای درخشان و امیدوارکننده است و ما هم معتقدیم که روزی انسان کامل یعنی حضرت بقیت‌الله از طرف خداوند ذخیره برای بشریت است تا آینده آنان را در مسیر معنویت تضمین کند.
در ادامه این دیدار، حجت‎الاسلام و المسلمین محمد زیبایی‌نژاد، رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده حوزه علمیه خواهران در سخنانی گفت: قدرت‌های امروز جهانی با پذیرش دهکده جهانی به این بحث دامن می زنند و به تقویت آن می‌پردازند ولی دهکده جهانی به صورت طبیعی نیازمند شهروند جهانی است.
وی افزود: برای تربیت شهروند جهانی برای این دهکده نیازمند حرکتی جهانی هستیم که این حرکت متاسفانه با دخالت قدرت‌های جهانی به سمت حذف دین و خداوند از صحنه زندگی بشر است.
زیبایی‌نژاد بیان کرد: اسناد نهادهای بین‌المللی در زمینه خانواده و ... به سمتی است که ابتدا در صدد حذف دین و خدا و معنویت از زندگی و خانواده است و در مرحله بعدی نیز تبدیل دین و خداوند به متهم ردیف اول در عقب‌ماندگی جوامع بشری که باید دغدغه‌مندان دین در میان همه ادیان همکاری مشترک برای مقابله با این پدیده داشته باشند.
وی افزود: متاسفانه نهادهای دینی در دنیا از اقتدار لازم برای مقابله با این روند برخوردار نیستند و همکاری لازم نیز در این عرصه وجود ندارد.
زیبایی‌نژاد همچنین خواستار تولید نشریه مشترک و برگزاری نشست‌های علمی پیرامون موضوعات مورد دغدغه طرفین برای تبیین نطرات اسلام و مسیحیت شد. 
همچنین کاردینال دوبست در سخنانی گفت: اگرچه دنیای امروز تغییرات زیادی کرده است و در حقیقت تبدیل به یک دهکده شده ولی ارتباط با خدا و معنویت را نمی‌توان نایده گرفت.
وی با تاکید بر اینکه ما باید به یک هارمونی و نظم در بحث خانواده بیاندیشیم اظهار کرد: میزان عمر انسان‌ها با رشد تکنولوژی افزایش یافته است و به همین میزان هم زندگی در ابعاد عقیدتی، جنسیتی و فرهنگی شرایط متفاوتی به خود می‌گیرد و هنر ما هست که بتواند رابطه میان عقل و ایمان را در سازمان دادن به خانواده حاکم کند.
دوبست ادامه داد: باید عشق و عدالت و حترام متقابل در زندگی و خانواده مورد اهمیت قرار گیرد تا بتوانیم در کنار یکدیگر بهتر زندگی کنیم.
رئیس امور کلیسایی کشور فرانسه با بیان اینکه برخی به دنبال محکوم کردن و زیرسؤال بردن رابطه عشق‌آمیز و توام با معنویت هستند تاکید کرد: باید مسیر تعامل درست با دیگران را بیابیم و از آن در مسیر ترویج معنویت استفاده کنیم.
دوبست تصریح کرد: برای من به عنوان فردی که مسئولیت دینی بر عهده دارم این است که مخاطبان خود را در این شرایط جهانی به سمتی سوق دهم که رابطه آنان با خداوند تقویت شود.
کاردینال دوبست تصریح کرد: باید روح خود را برای آنچه خداوند می‌خواهد پالایش کنیم زیرا با وجود جریان جهانی‌سازی در قالب دهکده جهانی باز هم هر فرهنگی شیوه خاصی برای تفسیر فرهنگی و شیوه زندگی خود دارد و نقش مرد دینی این است که تحولات را همان طور که متناسب با فرهنگ‌هاست بپذیرد و نسبتی میان آن و معنویت و ایمان ایجاد کند.
همچنین فریبا علاسوند، عضو شورای سیاستگزاری حوزه‌های علمیه خواهران در سخنانی بر لزوم تداوم ارتباطات علمی میان صاحبنظران حوزه خواهران و صاحبنظران دینی در فرانسه برای بررسی موضوعات مشترک میان ادیان اسلام و مسیحیت تاکید کرد.


  • محمدرضا خوشخو
  • ۰
  • ۰

پیروان اسلام و مسیحیت دغدغه های دینی مشترک زیادی دارند

  معاون فرهنگی تبلیغی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران کشور با اشاره به غفلت دنیای امروز نسبت به ارزش های اخلاقی و انسانی گفت: پیروان اسلام و مسیحیت دغدغه های دینی مشترک زیادی دارند.

حجت الاسلام رضا اسکندری عصر سه شنبه در دیدار با کاردینال دوبست عالی ترین مقام کاتولیک فرانسه اظهار داشت: برای رفع این نگرانی ها یافتن راهکارهای موثر و کارآمد و سپس رسیدن به توافق در مورد آنها میان رهبران این 2 دین بزرگ آسمانی ضروری است.
وی با اشاره به اهمیت سفر مقام های کاتولیک به ایران، افزود: اگر این سفرها هیچ دستاوردی در راستای رسیدن به این هدف مورد نظر نداشته باشد، به طور حتم بی نتیجه خواهد بود.
معاون حوزه علمیه خواهران همچنین ترویج روز افزون فرهنگ هم جنس بازی و گرایش به جنس موافق را مصداق بارز فروپاشی اخلاق جوامع بشری در دوران کنونی دانست، و افزود: پیرامون این مسائل که یکی از مهمترین معضل های دینی، فرهنگی و اجتماعی حال حاضر جهان محسوب می شود، باید کمیته های علمی را با حضور متخصصان و صاحبنظران ایجاد کنیم.
اسکندری افزود: طبیعتا در بین اندیشمندان و متفکران مسلمان و مسیحی شخصیت هایی هستند که بتوانند حول محور این موضوع های مهم گفت و گو کنند و به یک سری راهکارهای مناسب برای انجام اقدامات جامع برسند.
وی همچنین اتخاذ رویکرد حداقلی نسبت به دین را از جمله ویژگی های جوامع غربی توصیف کرد، و افزود: امروز بعضا در واتیکان برای تبلیغ دین مسیح شاهد تولید فیلم ها و نشریه هایی با محتوای مسائل جنسی هستیم، که در آنها یک فرد برای اینکه پیرو آئین مسیحیت به شمار آید، بدون توجه به مبانی شریعت و دستورهای حضرت عیسی (ع) همین که مدال و گردن آویز مسیحی به همراه داشته باشد، کافی است.

  • محمدرضا خوشخو
  • ۰
  • ۰

در نشست هم‌اندیشی اسلام و مسیحیت مطرح شد
اتحاد بین علمای دین اسلام و مسیحیت؛ لازمه تحکیم بنیان خانواده در جهان

در نشست هم‌اندیشی اسلام و مسیحیت به اتحاد بین علمای اسلام و مسیحیت پرداخته شد و تعریف خانواده در هر دو نهاد دینی مورد بررسی قرار گرفت
به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی حوزه های علمیه خواهران، در نشست هم‌اندیشی اسلام و مسیحیت کاتولیک فرانسه که عصر امروز در مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران، با حضور رهبر مسیحیت کاتولیک فرانسه، رئیس امور کلیسایی فرانسه و جمعی از فضلا و علمای حوزه علمیه خواهران برگزار شد، به بررسی موضوعاتی پیرامون خانواده و تعریف آن در مذهب اسلام و مسیحیت پرداختند.
 
معاون فرهنگی تبلیغی حوزه‌های علمیه خواهران در ابتدای این جلسه با اشاره به موضوعاتی که می‌توان به‌صورت مشترک بین حوزه‌های علمیه اسلام و کلیسای کاتولیک موردبررسی قرار بگیرد، اظهار داشت: مسئله خانواده و آسیب‌پذیری آن در جوامع امروز، آینده بشریت، اخلاق بشریت و ظهور منجی از مسائل مشترک بین دو دین است که می‌توانیم درباره آن صحبت کنیم.
وی با بیان این که در سال های اخیر ماهیت اصلی و دینی خانواده تغییر کرده است، افزود: یکی از موضوعات مهم بحث خانواده است، خانواده در همه ادیان، جایگاه بسیار بالایی دارد و باید به مبحث خانواده توجه ویژه ای شود.
وی با بیان این که پیامبر گرامی اسلام نیز برای به کمال رساندن اخلاق بشر مبعوث شدند، اظهار داشت، از مهمترین مسائل در همه ادیان الهی، بحث اخلاق می باشد و براساس بررسی هایی که داشتیم متوجه شدیم که رویکرد اصلی مسیحیت نیز مباحث اخلاقی می باشد و در این زمینه نیز باید برنامه ریزی صورت گیرد تا اخلاقی که مورد نظر اسلام و ادیان الهی است در جهان حاکم شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین رضا اسکندری با اشاره به شیوع مسئله همجنسگرایی و قانونی شدن این مسئله در جوامع غرب و بدحجابی زنان افزود: این دو مسئله در دین اسلام و مسیحیت نکوهش شده و نمی‌توان نسبت به آن بی‌توجه بود و باید به بررسی آن بپردازیم.
وی ادامه ادد: از دیگر موضوعات مهم، بحث بد حجابی و حجاب زنان است که در گذشته حتی در مسیحیت نیز فراگیر و مورد اهمیت بوده است و در حال حاضر با خطرات و آُسیب های زیادی مواجه شده است.
معاون فرهنگی - تبلیغی حوزه های علمیه خواهران ادامه داد:ما در رابطه با آینده  بشریت، معتقدیم که یک انسان کامل که همان مهدی موعود(عج)است، همراه با حضرت مسیح(ع) ظهور می کنند و عدالت را در دنیا جاری می سازند.
در ادامه این نشست، رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده بابیان رسالت مشترک بین مذاهب در سده اخیر اظهار داشت: قدرت‌های جهانی با تقویت ایده ورود به دهکده جهانی و ایجاد شهروند و تربیت جهانی می‌خواهند حضور خدا و دین را در این عرصه کمرنگ کنند.
وی ادامه داد: متاسفانه سازمان ها و نهادهای بین المللی در موضوعات تربیتی زن و خانواده، می کوشند تا در قدم اول دین و خدا را از زندگی مردم حذف کرده و در قدم بعدی دلیل اصلی عقب افتادگی در مسائل را به دین و خدا مرتبط کنند.
حجت‌الاسلام زیبایی نژاد با ابراز ناراحتی نسبت به جایگاه نهادهای دینی افزود: متأسفانه نهادهای دینی از اقتدار لازم در این عرصه برخوردار نبوده و وظیفه رهبران دینی است که حول محور خدا و دین این قدرت را ایجاد کرده و در راستای مضامین مشترک گفتمان کنند.
وی افزود: متاسفانه نهادی های دینی در دنیا متفرق عمل می کنند و در این صورت نمی توانند این خطر را دفع کنند.
 
وی با پیشنهاد ایجاد نشریه‌ای مشترک و پرداختن به موضوعات روز و مشترک بین ادیان تصریح کرد: برگزاری نشست‌های مشترک و تشکیل کمیته‌های علمی و پرداختن به مسائل روز مثل خانواده می‌تواند در بهتر دیده شدن ادیان در جوامع روز کمک کند.
 
سپس کاردینال دوبست رهبر مسیحیت کاتولیک فرانسه در این نشست با اشاره به پیشرفت جهان و تغییر دیدگاه عموم مردم نسبت به جایگاه زنان و مردان در جامعه امروز اظهار داشت: با بالا رفتن امید در زندگی و برابری حقوق زنان و مردان در جامعه شاهد تغییرات زیادی در جامعه و نهاد خانواده بوده‌ایم.
 
وی بابیان دغدغه‌های کلیسا درباره گرایش مردم به دین و خدا تصریح کرد: برای من بسیار مهم است که در این دهکده جهانی به سمتی حرکت کنیم که خداوند را بتوانیم احساس کنیم و آنچه مورد پسند خداوند است را به مردم نشان داده و گسترش دهیم.
 
در پایان این نشست خانم فریبا علاسوند عضو شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران، گفت:امیدواریم این گفتگو ها منجر به رفتار های علمی شود، ما نیاز داریم که مذهب نقش جدی در زندگی مردم داشته باشد.
وی در ادامه با بابیان اشتراکات دین مسیحیت و اسلام و نگاه این دو دین به خانواده خاطرنشان کرد: ما می‌توانیم در رابطه با دو موضوع هویت‌های جنسیتی و نقش‌های جنسیتی کارهای تحقیقاتی زیادی را انجام داده و به تعریفی جهانی درباره خانواده و محبت بین زن و مرد برسیم و به‌عنوانرهبران دینی راهنمایی دیگران باشیم.

  • محمدرضا خوشخو