حجتالاسلام محمدرضا خوشخو، مدیر بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) خراسانجنوبی درگفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسانجنوبی، گفت: تأمل و تفکر در سبک زندگی حضرت رضا(ع) درسهای انسانساز بسیاری برای ما دارد.
وی اظهار کرد: یکی از صفاتی که امام هشتم(ع) به آن معروف هستند، صفت رئوف است و مردم ما ایشان را به مهربانی و رئوف بودن میشناسند که چرایی آن مسئله با بررسی شیوه رفتاری ایشان با دیگران مشخص و روشن میشود.
منش امام رضا(ع) در برخورد با خدمتگزاران
مدیر بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) خراسانجنوبی بیان کرد: در تاریخ زندگی حضرت نقل شده است که ایشان به زیر دستان و غلامان خود بسیار توجه داشتند و در کمال رأفت با آنها رفتار میکردند و حتی با آنها غذا میخورند و بر سر یک سفره مینشستند.
خوشخو ادامه داد: نکته دیگرکه در زندگی امام بسیار مشهود است، علم ایشان است و از این منظر ایشان به عالم آل محمد(ص) مشهور بودند و مناظراتی که حضرت با عالمان دیگر ادیان و مذاهب داشتند نشانی بر صحت این نکته است.
وی افزود: در تاریخ نقل شده است که وقتی مأمون زمینه مناظره امام(ع) را با علمای دیگر ادیان و مذاهب به وجود آورد، یکی از خدمتگزاران حضرت با نگرانی از امام پرسید جواب افراد دیگر مذاهب را چگونه خواهید داد چرا که آنها اهل مغلطه هستند.
مناظرات امام(ع) درس مجهز بودن به سلاح استدلال و منطق میدهد
مدیر بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) خراسانجنوبی گفت: حضرت رضا(ع) در جواب او فرمودند من جواب هر کدام را بر اساس کتاب آسمانی خودشان و به سبک و روش خودشان خواهم داد، و در میدان عمل نیز امام پاسخ مسیحی را براساس انجیل و پاسخ صابئی را براساس کتاب خودش داد.
خوشخو اظهار کرد: این سبک زندگی نکتهای برای اهل ایمان و مریدان حضرت رضا(ع) دارد که خود را به سلاح منطق و استدلال مجهز کنیم، تا در برابر شبهات دیگران آماده بوده و ایمانمان با این شبهات آسیب نبیند.
وی بیان کرد: حدیث مشهوری است از حضرت رضا(ع) که حدیث سلسله الذهب نام دارد و در آن امام توحید را با ولایت گره زدند و ولایت شرط توحید دانستند، ایشان در نیشابور این حدیث را از پدران بزرگوارشان نقل کردند و از این جهت چون سلسله راویان حدیث معصومین(ع) هستند به حدیث سلسله الذهب(سلسله طلایی) مشهور شده است.
حکیمه بهمنزاده